Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To co autor vidí jako negativum, vidím já jako pozitivum. Je dobře, že je u nás podpora alektroaut "nízká." Optimálně by neměla být vůbec žádná. Pokud je to skvělá technologie, prosadí se elektroauta i bez podpory.

Jak říká klasik: "Dotace jsou na věci, které lidé nechtějí. To co chtějí si koupí i bez dotací."

14 0
možnosti
Foto

Na co vlastně stěžujete? Že vám ostatní spoluobčané připlatí na nový elektromobil málo? Já osobně bych viděl radši v té srovnávací tabulce čistou nulu. Když jsou elektromobily takový zázrak, proč se neprosadí samy? A u těch 6kč/kWh u nabíječek to asi také neskončí. Státy Evropy údajně kasírují měsíčně částku okolo 500mld euro na DPH s potřební dani na fosilních palivech, kdo myslíte, že ji bude platit, až se podaří elektromobilní soldatesce ropáky vyhubit?

12 0
možnosti
Foto

6 kč/kWh je celekm hodně. Když to srovnám s 10-12 kč/kWh v benzinu nebo naftě (počítám s 33% účinností spalovacího motoru), není úspora nijak závratná. Zvlášť pokud si člověk uvědomí, že prakticky celý rozdíl ceny tvoří spotřební daň.

3 1
možnosti
PD

dotace na eauta jsou zvěrstvo. Ty vámi uváděné dotace v Itálii a Francii navíc mají tolik podmínek, že na auto za 150 tisíc dosáhne málokdo.

8 0
možnosti
Foto

Mám elektrický golfový vozík s lithiovou baterií. Stojí kolem 10 tisíc a vydrží 5 let. S těmi velkými pro automobily to bude lepší?

2 0
možnosti
TD

Ano, i když záleží hodně na tom, jak moc si dá ten který výrobce záležet na battery managementu. U golfového vozíku bude primitivní, u Tesly sofistikovaný, a tomu odpovídá i životnost. Majitelé Tesel v průměru udávají pokles kapacity o 5 % po ujetí prvních 50 tisíc km, a potom o 1 % za každých dalších 50 tisíc km. Takže Tesly s nájezdem 300.000 km mají běžné kapacitu kolem 90 %.

0 0
možnosti
AM

A33d59a78m 30M82a98l91ý

5. 12. 2019 7:19

Baterie, baterie, lithium a další speciální kovy,následná recyklace, nebezpečí požáru, k tomu elektrická energie z uhlí, nereálná schopnost distribuční sítě...

Já vidím dost mínusů

4 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1166x
Technik, konzultant, obchodník - již 30 let.

Na služebních cestách najeto přes 150.000 elektrických km.

Elektromobil vnímám jako TŘEŠNIČKU na dortu elektromobility - té se věnuji v projektu www.mala-elektromobilita.cz

Seznam rubrik