Diskuse

HOP na špek.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nerozumiem zložitosti zadania:

cena elektrickej energie sa líši od dodávteľa k dodáveteľovi,

cena za distribúciu je pre domácnosť fixná.

a vychádzal by som z cien, ktoré schválil regulačný úrad. nie z toho, čo je kade tade "po tých internetoch".

1 0
možnosti

E23m70i13l 66N47o17v33á23k

5. 3. 2021 10:16

Nezlobte se, nechci se dotknout Vás ani Vaší kolegyně, ale článek na mě působí jako že Pat a Mat hledali nového dodavatele elektřiny. Mnohé napovídá už to, že minimálně Vaše kolegyně nechápe rozdíl mezi distributorem a dodavatelem. Distributor žádnou elektřinu neprodává, distributor, jak už název napovídá, se stará pouze o distribuci elektřiny na svém distribučním území za regulovaných podmínek, stanovených ERÚ. Distributora si tedy nemůžete vybrat, leda byste se přestěhoval na jiné distribuční území (máme celkem tři).

To pracné prohledávání webů je rovněž úplně zbytečné, zcela postačí např. srovnávač cen elektřiny na http://www.eru.cz/cs/srovnani-nabidek-elektriny, kde jsou všechny nabídky ve shodném formátu, takže není potřeba nic přepočítávat. Pokud některý dodavatel v tomto srovnávači chybí, tak rozhodně nestojí vůbec za to o něm uvažovat. Případně je možné použít tento, který umožňuje filtrovat nabídky ještě podle typu smlouvy: https://kalkulator.tzb-info.cz/cz/dodavka-elektricke-energie-zadani-spotreby

4 0
možnosti

Máte pravdu, jako Pat a Mat si občas připadáme.

Sám používám TZB-INFO. ERU je taky celkem aktuální.

Snažím se před výběrem dodavatele mít co největší přehled. Šest let jsem to flákal, tak hold nyní tomu dáme trochu práce navíc.;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS