Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Není možné být nejhorší, když věci děláte dobře. (viz mé předchozí blogy) Vemte si to na normální život.

Žák chodí do školy, nefláká to, doma se učí - a přesto má nejhorší prospěch ve třídě.

Obchodní zástupce má dostatek schůzek, na schůzkách dělá vše tak, jak je doporučeno - a přesto má nejhorší obraty?

Řemeslník se vyučil, dělá to jak má - a přesto má na firmě nejhorší výsledky?

Převeďte si to třeba na práci, která živí Vás. Je možné dělat vše dobře a přesto být nejhorší .

NE. Být nejhorší, to se musí umět a spoustu věcí musíte dělat "naschvál."

0 0
možnosti
PB

P32e17t61r 62B63u56r86i14a66n

22. 1. 2021 11:41

Vláda nedělá nikdy nic špatně, jak níže správně upozornil pan Tichera. To dělaly ještě ty buržoásní vlády před ní, které sloužily velkokapitálu. Tato vláda je vládou pokroku, spravedlnosti a je zde pro lid.

Za zhoršení výsledků boje s covidem mohou skrytí třídní nepřátelé. Především opozice, ODS, Kalousek, nezodpovědní občané, ale také léto, podzim a následná zima.

1 0
možnosti
MM

Jako bych toto argumentaci před volbami už slyšel :-/

0 0
možnosti
DS

Upřesnění o datech SZÚ http://www.szu.cz/tema/prevence/hlaseni-a-vysledky

Souhrnné tabulky je možné srovnávat jen kvalitativně, protože na jiné viry než na SARS-CoV-2 se letos testuje jen výjimečně. Chřipka skutečně vymizela, rhinoviry však nikoliv. Čísla jsou tak malá, že činit nějaké další závěry nelze.

SARS-CoV-2 se eviduje samostatně, testuje se na něj asi 70x víc než na rhinoviry. Smysl by mělo analyzovat tzv. sentinelové vzorky, kde se vzorek analyzuje na panel všech respiračních virů. I těch je však minimum, ze zprávy 50. kalendářního týdne:

V 50. týdnu bylo v rámci sentinelu v NRL vyšetřeno 15 materiálů. V 6 případech s pozitivitou SARS-CoV-2, přičemž v dvou případech se pravděpodobně jednalo o prodlouženou PCR pozitivity doprovázenou infekcí rhinoviry., které byly detekovány celkem v 8 případech, 1x byl zachycen adenovirus. V ostatních materiálech nebyly detekovány viry chřipky ani běžné respirační viry (RSV, MPV, CoV, PIV, ADV, BocaV, EV, hRV). NEBOLI V 50. TÝDNU BYLO RÝMOVÝCH VIRŮ VÍCE NEŽ SARS-CoV-2.

K tomu odkaz na starší text Hany Zelené https://blog.aktualne.cz/blogy/jan-hnizdil.php?itemid=37799, kde ukazuje, že pokud bychom na rhinoviry testovali stejně úporně jako na SARS-CoV-2, měli bychom ještě ďábelštější epidemii. Dokonce i pitevní nálezy by byly podobné https://jcp.bmj.com/content/73/12/840.

Každopádně z dat SZÚ (JINÁ NEMÁME) žádný závěr o účinnosti preventivních opatření nevyplývá. Především proto, že se letos zcela narušily dlouholeté datové řady, vzorků je minimum a počty nelze srovnávat.

Mnozí si tato fakta umí zjistit a kdo má technické středoškolské vzdělání, má i kapacitu jim porozumět. Takže není divu, že se mnozí chovají v souladu se svým přesvědčením. Zvláště když se jasne ukazuje, že žádná masová vakcinace se nechystá a tak ještě po léta to bude jen souboj viru a naší imunity. Mimochodem, v březnu se na mne na odborných fórech ječelo, že virus nemutuje. A teď se děsíme, že vakcína nebude proti novým mutacím chránit. Sorry....

2 0
možnosti
MM

Děkuji za odkaz. Data jsou zajímavá (ale je jich na mne moc).

O vánocích jsem si ještě myslel, že to očkování zachrání. Udělal jsem si na to i výhled. https://mirekmatyas.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763425

Povzbudili mne v tom data z GB a Izraele.

Ale potom jsme se pokusili zařídit očkování našemu dědovi (80+) a nyní už tak optimistický nejsem. :-(

0 0
možnosti
JK

No jo, vláda z fáze 1 "best in covid", přes fázi 2 "nějak bude" uvidíme po volbách a fázi 3 "jéžíši zaspali jsme", je nyní ve fázi 4 překotného přijímání opatření. Momentální snažení je evidentně k prdu, šance byla ve fázi 1 - příprava na druhou vlnu, ve fázi 2 - volby nevolby opatření jsou nutná, i ve fázi 3 - konsilium odborníků na vymyšlení účinné strategie (jen ne psy a jiná zvířata). Věřím, že navzdory vládnímu zmatkování, si zase pomůžeme sami jako na jaře. Pak nastane fáze "kdo za to může" a jelikož už nebude zas tak daleko do voleb, tak to bude maso. Počítám viníky takto: Mohou si za to lidi, rebelovali; může za to EU, pozdě vakcína; mohou za to kraje, neposlouchají; může za to Kalousek, i když zdrhnul.

Jenže vakcína není samospasitelná, je to jen částečná prevence a tak nyní začíná fáze X "příprava na 4. vlnu" ta tutově přijde, je jen na vládě, zda bude skutečně slabší a poslední, pokud to nechají zase na nás, tak dobrá s virem si poradíme zase po svém, jen ať už nám do toho nekrandají, půjde to rychleji.

1 0
možnosti
AT

Vláda určitě nedělá vše dobře a před podzimem zaspala.

Ale hlavním důvodem je chování lidí v běžném denním styku. Převládá názor "mně se to přece nemůže stát".

3 1
možnosti
Foto

Tak tak, zejména v prostředcích MHD se na sebe mačkají jak na jaře. Musejí pořád někam jezdit, např. do práce! A nebo stát ve frontě před úřadem nebo před testovacím střediskem atd. Naprosto nezodpovědě si na jaře štrikovali roušky, které se teď ukázaly značně neúčinné!

Za všechno můžou lidi! Nebýt jich, neměl by virus na koho skákat.

Je to příšerné, dokonce necelé jedno promile lidí je kvůli tomu hospitalizováno!

Pane, ono je to trochu jinak. Za šíření viru mohou tzv. přenašeči, kteří sami nemají ani ty nejmenší příznaky, a ti ostatní se mohou chránit či nechránit, vliv to viditelný nemá.

Bylo by zajímavé, zda se trasováním zjistilo, kdy, kde a za jakých okolností se nákaza nejvíce šíří.

1 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1166x
Technik, konzultant, obchodník - již 30 let.

Na služebních cestách najeto přes 150.000 elektrických km.

Elektromobil vnímám jako TŘEŠNIČKU na dortu elektromobility - té se věnuji v projektu www.mala-elektromobilita.cz

Seznam rubrik