Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Elektromobil je bezvadná věc, ale jen chvíle, než je budou mít všichni. V tu chvíli totiž výrazně (ale opravdu VÝRAZNĚ) stoupne spotřeba elektrické energie. Pro její pokrytí by bylo potřeba v naší síti zprovoznit 2-3 nové elektrárny velikosti Temelína.

0 0
možnosti
MM

Všichni ho mít nebudou to je naprostý nesmysl.

Když by ale opravdu VÝRAZNĚ stoupna spotřeba el. energie - a s tím i cena - pořád budu jezdit levněji než na benzín, nebo LPG.

Kdyby dotace na OZ (obnovitelné zdroje) nešli do solárních parků, ale na střechy RD a bytovek (někde ve světe to prostě jde) - tak by ani nemusela tolik stoupat spotřeba (spíše výroba v klasických elektrárnách).

Ale to jsme opět u těch myší, co volí kočky, protože jim slíbily, že je už nebudou žrát. ;-D

0 0
možnosti
SN

:-)........Nerad se Vám, jako laik pletu odborné debaty. Dokonce byl o elekromobilech jeden večer na TV 24.

Jezdíte po světě, čili......musíte sis všimnout. V každém městě, v každé dědině aut, že není kde zaparkovat. Máte představu o tom, jak by bylo možno nabíjet stovky aut na parkovišti, potažmo miliony v celé republice. Kolik zásuvek, kolik kabelů,(ty se dají samozřejmě ukrást a prodat jako měď), prostě.....celé je to ve stadiu snů, naprosto nerealizovatelné.

Jezdil jsem roky na PB, ba i na zemní plyn ,CNG, ztrpčuje to život. ROky už kupuji diesly, je to bezproblémové. Možná by byla budoucnost ve vodíku, ale aby všichni jezdili elektromobily, to je sci-fi z říše pohádek ! !!!!!!

1 1
možnosti
MM

Pane Nováku jezdím ne elektriku a nemám s tím problém.

Občas taky shlédnu nějaký ten pořad nebo diskuzi v televizi a většinou se směji co ti študovaní diskutéři, kteří s elektromobilem nemají praxi (svezení se na veletrhu podle mne není praxe) dokáží vydiškutovat za problém.

Nevím, jestli Vám mám odepisovat na krádeže mědi, nebo na to, že je málo parkovacích míst - to je jiné téma.

100% aut na elektriku - to víme všichni - že to je blbost. Musíte se dívat kdo to říká - a podle toho to brát jako informaci, nebo kecy.

Mám známého, který věří všemu co se napíše. Je to ten typ člověka, který by klidně volil kočky, hlavně když mu slíbí - a napíší do novin a vylepí na billboardy a řeknou do rozhlasu a dají na WWW - že už nebudou lovit myši. ;-)

Já ale vím, že elektromobilita je REALITA!

1 0
možnosti
MM

Elektromobilem jezdím teprve osmým měsícem a zatím se optimum jeví tak, že devět měsíců v roce mi jeho provoz utáhne domácí fotovoltaika. Bude to ale jiný elektromobil a větší fotovoltaika. Výsledky budou v až únoru.

Jinak nečepuji fosilní proud, ale beru z jádra. To je ta "výhoda" vidět na chladící věže z Dukovan.

1 0
možnosti
MS

Hezký článek. Na druhou stranu elektromobilita neřeší problém výroby el. energie do nabíječek, která zase končí u spalování fosilních paliv. Naštěstí to tankování nebude tak časté díky alternátoru, který baterku průběžně dobije.

0 1
možnosti
Foto

Pane Svobodo, jak jste to myslel s tím dobíjením pomocí alternátoru?

Elektromobilita řeší mnohé. Neřeší sice výrobu energie, ale pomineme- li hluk, naprosto zbytečné neúčinné spalování smrtelného a neobnovitelného paliva a tím otravování toho na co žijeme, jedná se o to, že elektromobilita stabilizuje síť OZE a čím bude jezdit víc elektromobilů, tím budeme moci více využívat ty OZE. A OZE jsou zdroje, které jsou zadarmo a skoro pro všechny!

Kvůli elektromobilům, i kdyby nahradily všechny čmoudy, nebude nutné postavit žádný Temelín ani jiný nový zdroj energie. V současné době, už kolik let ,vyvážíme množství elektrické energie, které je srovnatelné s tím, kolik by ji spotřebovaly všechny elektromobily. A nyní si zkuste spočítat kolik bychom nemuseli dovézt ropy a plynu a kolik bychom ušetřili.

A takto bych mohl výhody elektromobility vypočítávat dost dlouho.

Jezdím elektricky již 30 let a trochu o tom vím. Dejte se k nám, dozvíte se více.

http://www.elektromobily-os.cz

1 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1166x
Technik, konzultant, obchodník - již 30 let.

Na služebních cestách najeto přes 150.000 elektrických km.

Elektromobil vnímám jako TŘEŠNIČKU na dortu elektromobility - té se věnuji v projektu www.mala-elektromobilita.cz

Seznam rubrik